Pellillinen mausteista pepperoni-kinkkupitsaa

Pellillinen mausteista pepperoni-kinkkupitsaa

uuninlämpö +250°C

Pohja:

2 dl vettä

2/3 pakettia tuorehiivaa (n.30g.) *

½ tl suolaa

4 rkl rypsiöljyä (oliiviöljykin käy)

5 dl vehnäjauhoja

Täyte:

5-6 reilua rkl Arrabiata-tomaattikastiketta (Barilla tai esim. Lidlin Combino, myydään lasipurkeissa. Kastikkeessa on chiliä.)

n. 60-80 g pepperonisiivuja (Itse käytin Snelmannin pepperonipaketista vajaan puolet, paketti on 130 g.)

250 g kinkkusuikaleita

Keskikokoinen punasipuli

200 g valmista mozzarellaraastetta (Myös Edam tai Oltermanni raastettuna käy.)

Mustapippuria myllystä

Valmistus

Murenna hiiva melko lämpimään veteen ja sekoita kunnolla esim. vispilällä. Lisää suola. Lisää jauhoja, voit aluksi käyttää vispilää, mutta suuremmalla jauhomäärällä ala sekoittaa käsin. Lisää öljy ja tee tasainen taikina. Laita uuni lämpenemään. Anna taikinan kohota liinan alla n. 10 min. Tänä aikana voit valmistella täytteet.

Tee punasipulista mieleisesi kokoisia lohkoja tai palasia. Jos valmista juustoraastetta ei ole, raasta sopiva määrä juustoa.

Kauli taikina pöydällä leivinpaperin päällä sopivan kokoiseksi pellille. Liu’uta paperin kanssa pitsapohja pellille ja laita Arrabiata-tomaattikastiketta sen verran, että pohja kuultaa hiukan läpi. Laita pepperoni-siivut seuraavaksi. Näin ne eivät irtoile pitsaa leikattaessa. Makukin pysyy hyvin tallella. Laita kinkkusuikaleet ja punasipulin lohkot. Lopuksi juustoraaste.

Paista uunin keskiosassa 10-15 min. Pitsan paistoaika vaihtelee uunin, ja pohjan paksuuden mukaan. Älä anna kuitenkaan reunojen ruskistua liikaa. Mozzarellaraaste ruskistuu aika nopeasti ja tekee kullanruskean pinnan niin kuin kuvassa. Muut juustot jäävät vaaleammaksi. Rouhi päälle mustapippuria.

*Jos tuorehiivan käyttö ei ole tuttua, niin yleensä pienet hiivapaketit löytyvät kaupasta maitotuotehyllystä. Vajaa hiivapaketti kannattaa laittaa kunnolla kiinni, ja jopa pieneen kannelliseen purkkiin jääkaappiin. Itse heitän hiivan pois, jos se on alkanut muuttamaan väriään tummemmaksi joistain kohdin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s